Здравейте, имам проблем и се надявам Вие да ми помогнете.
Имам бебе на 2 седмици и имам проблем с храненето което е на поискване понеже не може да я събудим лесно или като се събуди се храни около 20 до 30 грама и спира понеже заспива. След като е на поискване се буди приблизително на 3 часа и половина най много на 4 часа събужда се много гладна давам и гърда от която суче най много 10 мин и се отказва след което и правя хумана която сменихме вече 4 пъти но не яде повече от 50 мл най много 60. Моля за съвет какво да правя. Благодаря Ви
До първият месец на новородено, количеството приета храна се изчислява според кг на бебето и се засича за 24 часа. 150-160 мл на кг тегло за денонощие. В написаното не разбирам колко кг е вашето бебе. Но ако е около 3 кг - количеството което сте описала е нормално, за 8 хранения на денонощие. Може да направите постъпки за увеличаване на кърмата - с по-чести кърмения и смяна на гърдите в рамките на едно кърмене. Ако бебето ви има жълтеница - това е причината да го събуждате трудно. Имитирайте смяна на памперс и го кърмете кожа в кожа. Ако искате може да си запазите онлайн консултация за да направим схема за хранене и да ви разгледам подробно случая. Успех, ще се справите.