top of page

КЪРМЕНЕ

Обществено·29 членове

Здравейте.

Родих второто си дете преди два месеца. Още на втория час беше на гърда. Всичко вървеше нормално, докато след две седмици не получих мастит. Наложи се да пия три антибиотика, в следствие на които кърмата ми напълно спря. Минах на адаптирано мляко, като въпреки това се цедях през три часа. След като спрях да приемам лекарства, малко по-малко кърмата ми се възстанови.

Проблема ми е, че бебето не иска вече да суче от гърда. Налага ми се да се цедя и да давам от шише.

Опитах с протектори за гърди, опитах и без тях, в просъница да му дам, пробвах и първо от шише и после да го сложа на гърда, да го полюшквам, но за сега нямам успех.

Моля за съвети.

Благодаря.

Radost Nikolova
Radost Nikolova
Mar 20, 2024

Здравейте. Поздравления за упоритостта и за усилията които полагате за да кърмите детето си.

Ще разглеждам вашето дете като новородено, въпреки възрастта му. Тъй като в момента е нужно да го „научим“ как да се храни.

1.       Препоръчвам да смените шишето – трябва да му е точно толкова трудно колкото от гърдата. Шише което е предназначено за кърмещи се бебета е на Медела _ Калма. Биберона е специфичен.

2.       Предлагайте гърда на бебето в момент в който все още не е твърде гладно – още с първите сигнали за пробуждане – протягане на ръце и крака.

3.       Съблечете бебето по пелена и вие също да сте без излишни дрехи навити под гърдата ви. Необходимо е да осъществите контакт кожа до кожа. Така бебето е спокойно и щастливо от контакта с вас.

4.       Ако горното не помага, опитайте да дадете малко шише и след като задоволи силният глад – предложете гърда.

5.       Когато предлагате гърда – не трябва да сте я цедили през последните два часа, за да има достатъчно силна струя.

Това са базови съвети без да съм виждала ситуацията.

Относно

Всичко за кърменето

bottom of page